Skip to content

Videomapping -työpajat Kouvolassa ja Kotkassa

Videomapping -työpajoissa muotoillaan digitaalisia kuoseja mallinuken ylle – tule kokeilemaan!

Tule opettelemaan videomapping –tekniikkaa ja kokeilemaan, miltä erilaiset kuosit tai luomasi taideteos näyttää kolmiulotteiselle pinnalle heijastettuna. Järjestämme elokuussa kaksi samansisältöistä video mapping  -työpajaa Kouvolassa ja Kotkassa. 

Video mapping tai projection mapping tarkoittaa tekniikkaa, jossa esimerkiksi esineiden tai rakennusten pintaan heijastetaan videotykillä animaatioita ja liikkuvaa kuvaa.

Työpajoissa käydään perusteellisesti läpi videomappauksen- ja tilalähtöisen mediataiteen historiaa ja tekniikoita, tutustutaan videomapping- ja VJ-ohjelmistoihin ja luodaan omia videomapping -teoskokonaisuuksia. Työpajan vetäjänä toimii videomappaukseen ja interaktiivisiin video-, valo- ja ääni-installaatioihin erikoistunut mediataiteilija ja taidepedagogi Niko Tiainen.  

Aloitamme työpajan laatimalla kuoseja ohjatusti Midjourney-tekoälyn avulla. Syntyneet kuosit kootaan yhteen ja heijastetaan työpajan päätteeksi mallinuken ylle. Näistä työpajan vaiheista vastaavat Kokemusten talo –hankkeen asiantuntijat, kuvataiteilija Carine Fabritius ja mediataiteilija Mikko Lappi. 

Voit halutessasi ottaa myös mukaan valmiita kuvia omista töistäsi, joita haluaisit sovittaa mallinuken ylle. Valmiit kuvat tulee olla digitaalisessa muodossa: pystykuva, png-tiedostomuoto ja transparentilla taustalla.

Työpajan aikataulu ja sisältö: 

  • Kuosien tekeminen Midjourney AI -tekoälyn avulla (noin 60 min.)
  • Videomapping luento ja showcaseja (noin 45 min.)
  • Tauko
  • Videomapping ohjelmistojen esittelyä (noin 30 min.)
  • Ohjelmistoihin tutustumista ja harjoittelua yksilöinä tai pienryhminä (noin 45 min.)
  • Teoksen toteutus ja viimeistely (noin 120 min.) 

Työpajassa syntynyt yhteinen tuotos jätetään esille mallinuken ylle muutamiksi päiviksi.  


Työpaja Kouvolassa

Aika: To 17.8. klo 12:00-15:30, jonka jälkeen lopullinen teos valmistellaan nuken ylle työpajan vetäjän ja järjestäjän toimesta. Työpajan osallistujat voivat halutessaan jäädä seuraamaan myös tätä työvaihetta.  

Paikka: Kohoa Synergiakeskus, Xamkin tila. 

Teos on esillä Kouvolassa ma 28.8. saakka. 

ILMOITTAUDU ENNAKKOON:
tiina.savallampi@xamk.fi


Työpaja Kotkassa

Aika: ti 29.8. klo klo 12:00-15:30jonka jälkeen lopullinen teos valmistellaan nuken ylle työpajan vetäjän ja järjestäjän toimesta. Työpajan osallistujat voivat halutessaan jäädä seuraamaan myös tätä työvaihetta.  

Paikka: Kotka Kauppakeskus Pasaati (tarkempi paikka ilmoitetaan
myöhemmin).

Teos on esillä Kotkassa 1.9. saakka. 

ILMOITTAUDU ENNAKKOON:
tiina.savallampi@xamk.fi


Lisätietoja:
 

Tiina Savallampi, projektipäällikkö,
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu 

tiina.savallampi@xamk.fi, puh. +358 44 702 8960