Skip to content

Kokemusten tila

Kokemusten tila on elämyksellisiä sisältöjä esittelevä PopUp-tila. Tilassa pääsee kokemaan muun muassa virtuaalista taidetta, pelejä sekä ohjattuja työpajoja. Tila ja sisällöt ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Kokemusten tilan tavoitteena on tuoda kauppakeskukseen uusia taide- ja kulttuuripainotteisia sisältöjä sekä selvittää, minkälaista kysyntää ja liiketoimintapotentiaalia tällaisella toiminnalla voisi olla luovan ja elämysalojen yrityksille sekä minkälainen kulttuuritoiminta kiinnostaa kauppakeskuksessa asioivia.

Kokemusten tila löytyy Veturin 2. kerroksesta lasten leikkipaikan läheisyydestä, Jack & Jones -liikkeen vierestä.

Tila on avoinna 20.10.-11.11. arkisin klo 14-18:30. Vapaa pääsy.

 

OHJELMA

20.-28.10. Installaatiot ja virtuaalisisällöt

Samassa hetkessä -teos / misu (Milla Veijalainen ja Susanna Hilska) teos samassa hetkessä käsittelee virtuaalisen ja fyysisen todellisuuden välistä vuorovaikutusta. Teoksen tematiikka on lähtöisin videopeleistä ja niiden luomasta virtuaalisesta tilasta sekä todellisuudesta. Teoksessa pohditaan immersiota ja eskapismia taiteilijoiden omien kokemusten pohjalta.

VR-peli, jossa seikkaillaan Mustila Arboretumista inspiroituneessa peliympäristössä virtuaalilasit päässä. Pelin lisäksi tai sen sijasta on mahdollista pysähtyä tilaan rakennetun installaation luokse ja kokea virtuaalinen luonto videon ja tilaäänen kautta. Pelin on suunnitellut Xamkin Game Design opiskelijat peliasiantuntija Tatu Heinämäen johdolla.

31.10.-4.11. Nuoret

Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat saapuvat Mikkelistä toteuttamaan neljänä päivänä ohjelmaa nuorille ripauksella mysteeriä halloweenin kunniaksi. Luvassa muun muassa valokuvausta, haamuja, lauta- ja korttipelejä sekä taidetta niin perinteisillä menetelmillä kuin myös virtuaalisella graffitiseinällä.  Ma, ti, ke ja pe klo 15:00-18:00

Pop-Up Living Lab, jossa pääsee kehittämään nuorten palvelukarttaa sekä digitaitokoulutuksia. Luvassa Moto tiles -nopeuspelin pelaamista, tietovisailua ja kahvittelua. Living Labin järjestää NOUSU – nuorten työllisyys nousuun Kouvolassa -hanke. To 3.11 klo 14-18:30

7.-11.11. Tarinat ja pelit

Kouvolan kirjastolta Heli Malometsä tulee lukemaan ääneen kauhutarinoita tasatunnein 7.11. klo 14, 15 ja 16 sekä 8.11. klo 16, 17 ja 18. Tarinat on kuvitettu tekoälyn avulla. Kuvituksista vastaa digitaalisen taiteen asiantuntija Carine Fabritius Xamkista. Kauhutarinat ovat lapsille sopivia.

Kirjasto tuo tilaan nuorille suunnatun pakopelin Loihditun luokkahuoneen kirous, jota pääsee pelaamaan 9. ja 11.11. klo 14-18.30. Pelin suositusikäraja on 12 vuotta, ryhmäkoko 2-6 hlöä ja kesto 30 min. Pakopeliin osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu mukaan tästä.

To 10.11. tilassa pääsee pelaamaan koko päivän ajan Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppaisen suunnittelemaa Trickle Down -lautapeliä sekä erilaisia VR-laseilla pelattavia pelejä, joita ohjaavat Lauri Honkanen ja Miikka Virtanen Kouvolan kirjastolta.

Lisäksi Kokemusten tilassa on koettavissa muita digitaalisen taiteen sisältöjä, kuten vuorovaikutteinen lyhtyteos, Aavistus Festivaalin The Exquisite Machine -työpajassa tekoälyn avulla tehty animaatio ja Mustila Arboretumin kanssa toteutettuja, älypuhelimella koettavia luontoaiheisia lisätyn todellisuuden sisältöjä. Tilassa on joka päivä paikalla henkilökuntaa opastamassa ja auttamassa sisältöjen kokemisen kanssa, mikäli teknologia on vierasta. Tilan kalustaminen on toteutettu yhteistyössä Parik-säätiön Goodwill kierrätysmyymälän kanssa.

The event is finished.

Date

20 Oct 2022 - 11 Nov 2022
Expired!

Time

14:00 - 18:30

Location

Kauppakeskus Veturi
Tervasharjunkatu 1, 45720 Kouvola
Category
Kokemusten talo

Organizer

Kokemusten talo