Skip to content

Lyhtyjen loistetta, spraypullojen kilkatusta ja kuvien pläräystä Malminkartanolla, mutta virtuaalisesti

Kokemusten talon virtuaalivenetsilaisila juhlittiin Malminkartanon aukiolla sijaitsevassa vanhassa liiketilassa, joka on toiminut toistaiseksi Fiksu Kaupunki -hankkeen pop up-tilana.

Malminkartanon virtuaalivenetsialaiset olivat osa Kokemusten talon syksyn aikana järjestettäviä tilakokemusta tutkivaa virtuaali- ja hybriditapahtumasarjaa. Kevyesti kalustettuun vanhaan liiketilaan tuotiin kolme Artomen M10 projektoria, joiden avulla heijastettiin erilaisia sisältöjä liiketilan tyhjille seinille. Ideana oli testata, miten liikuteltavilla ja kevyillä elementeillä voidaan joustavasti ja nopeasti muuttaa tilaa eri käyttötarkoituksiin. 

Tapahtuma oli suunnattu Malminkartanon ja sen lähialuiden asukkaille, mutta jokainen kynnelle kykenevä oli tervetullut virtuaalivenetsialaisiin. Osallistujia tapahtuma keräsi kaikkiaan noin 100 henkeä. Väriä ja tunnelmaa seinille antoivat Kokemusten talon asiantuntija Carine Fabritiuksen Midjourney -työkalulla luomat virtuaalilyhdyt. Osallistujat valitsivat tabletilta mieleisensä värin ja valmis lyhty ilmestyi seinälle halutussa värissä.

Osallistujien valitsemia virtuaalilyhtyjä seinille heijastettuna. Kuva: Karolina Toivettula

VR-lasien avulla osallistujat pääsivät sukeltamaan virtuaaligraffitimaalauksen syövereihin. Vuoroaan odottavat seurasivat vierestä, kuinka seinät saivat pintaansa uutta virtuaalimaalia Artomella heijastettuna. Kevään työpajoistakin tuttu virtuaaligraffitimaalaus VR-laseilla herätti paljon kiinnostusta etenkin perheen pienimmissä, mutta myös osa aikuisista intoutui testaamaan millaista maalaaminen on virtuaalisessa ympäristössä. 

Virtuaaligraffiteja VR-laseilla. Kuva: Carine Fabritius
Unelmien Malminkartano työpaja Miro-alustalla.
Unelmien Malminkartanon ideointia Jonnan avustamana. Kuva: Karolina Toivettula

Työpajaosuudessa päästiin askartelemaan Unelmien Malminkartanoa virtuaalisen valkotaulualusta Miron avulla. Työpajassa osallistujat pääsivät kokeilemaan vanhaa tuttua aarre-/unelmakartta askartelua virtuaalisesti toteutettuna. Työpaja herätti kiinnostusta ja unelmakarttoja syntyi tiuhaan tahtiin. Monet osallistujat kuitenkin totesivat, ettei ainakaan Mirolla toteutettu virtuaalinen unelmakartta tarjonnut samanlaista elämystä kuin perinteinen leikkaa ja liimaa -askartelu. 

Lopuksi illan huipensi Valosirkus Spektrin valoshow.