Skip to content

Kokemusten tila kauppakeskus Veturissa

Kokemusten tila testasi virtuaalisisältöjä Kauppakeskus Veturissa loka- marraskuussa

Kokemusten talo jalkautui loka-marraskuussa elämyksellisen pop up-tilan merkeissä Kauppakeskus Veturiin. Reilun kolmen viikon aikana toimme tilaan vaihtuvia taide- ja pelisisältöjä sekä pääsimme kehittämään uusia kulttuurikokemuksia muun muassa Kouvolan kirjaston ja Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijoiden kanssa.  

Kauppakeskuskävijät ottivat tilakokeilun sisältöineen uteliaina vastaan. Veturissa on jo useamman vuoden ajan voinut pyörähtää taidenäyttelyssä, joten maalaus- ja valokuvataide on tullut asiakkaille tutuksi. Nyt tarjosimme kävijöille mahdollisuuden tutustua audiovisuaalisiin taidesisältöihin, jotka suurelle seinälle heijastettuna herättivät kiinnostusta. Jotkut kävijät mainitsivat, että videoita voisi tulla katselemaan työpäivän päätteeksi ja tilaan tultiin hengähtämään sekä oleilemaan.

Nuorille järjestettiin omalla teemaviikolla erilaista ohjelmaa, kuten virtuaaligraffitien maalausta, polaroid-kuvien ottamista taustaprojisointien kanssa sekä pelailua. Nuorisotila nousikin yhtenä toiveena esiin niin nuorilta kuin vanhemmiltakin. Nuoret tulisivat tilaan katselemaan esimerkiksi elokuvia tai pelaamaan VR-pelejä. 

Kokemusten tila antoi vahvistusta myös Veturin omille kehittämisajatuksille tyhjien liiketilojen suhteen. Tilausta ja kiinnostusta elämykselliselle ja ei-kaupalliselle tilalle tuntui kokeilun myötä olevan. Kauppakeskus tilana voi tarjota myös taiteilijoille kiinnostavan mahdollisuuden tavoittaa uutta yleisöä taidesisältöjen pariin.  

Voit lukea kokeilusta lisää raportistamme, jonka ovat koonneet palvelumuotoilun opiskelija Oona Mäkinen ja Xamkin projektipäällikkö Tiina Savallampi