Skip to content

Kokemusten talo vieraili OiOilla

Pääsimme tutustumaan OiOin maailmaan heidän toimistollaan startup kampus Maria 01:ssä, Helsingissä. 

OiOi on vuonna 2010 perustettu immersiivisiä, vuorovaikutteisia ja digitaalisia installaatioita tuottava yritys. OiOi on toteuttanut installaatioita niin museoille, aktiviteetti- ja teemapuistoille, oppimisympäristöihin, tapahtumiin ja brändäykseen sekä erilaisia taideprojekteja.

OiOi muutti keväällä 2020 Maria 01 tiloihin ja liittyi osaksi KiraHub yhteisöä.

Kenties OiOin tunnetuin projekti tähän mennessä on ollut Helsinki-Vantaan lentokentän laajennusosan levähdyspaikka Aukio, johon OiOi tuotti audiovisuaalisen sisällön. Aukio tarjoaa palan suomalaista luontokokemusta Helsinki-Vantaan lentokentällä piipahtaville matkustajille, jotka näkevät Suomesta pelkästään lentokentän. Aukio toimii myös muille matkustajille levähdyspaikkana, ja OiOin perustajan Sami Kämpin mukaan monet lentokentän työntekijät kokevat Aukion miellyttävänä taukopaikkana. 

OiOi vastasi Helsinki-Vantaan lentokentän Aukion audiovisuaalisesti toteutuksesta. Kuva: Finavia

Vierailulla keskustelimme muun muassa äänen vaikutuksesta tilakokemukseen. Pohdimme myös miten eri tavoin digitaalisilla ratkaisuilla voidaan tuoda tilaan erilaisia tunnelmia ilman, että tilan fyysisiä elementtejä tarvitsee muuttaa. Teemat ovat OiOille hyvin tuttuja. Samojen kysymysten äärellä ollaan usein installaatioiden suunnitteluvaiheessa, jotta varsinaisella tuotoksella onnistutaan välittämään haluttu tunnelma. Digitaalisilla sisällöillä voidaan sekä aktivoida että rauhoittaa tilan käyttäjää. Samoilla fyysisillä elementeillä voidaan siis hetkessä muuttaa tilan tunnelma toisenlaiseksi vain sisältöjä muuttamalla.

Pääset tutustumaan OiOihin lisää täältä.

Kuva OiOin toimiston aula.